Workshop ‘Storingzoeken’

Workshop op aanvraag
De workshop ‘Elektrotechnische tekening lezen’ is niet op basis van open inschrijving, maar op aanvraag. Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op!

Storing zoeken
In dit onderdeel staan de volgende methodieken centraal:

• Oplossen van een casus rondom Aardlekschakelaar

De aandachtspunten zijn:

• Communicatie klant – adviseurs
• Wat gaat hier fout?
• Hoe pakken wij het aan?

Werken met de PDCA cirkel
De PDCA cirkel laat uw team sneller leren, helpt de kwaliteit continu te verbeteren en helpt uw medewerker te acteren in situaties buiten zijn eigen comfortzone.

1. Plan
Bedenken van een plan, om een elektrische storing op te lossen. Uitsluiten van mogelijke oorzaken.

2. Do
Het plan uitvoeren en door middel van de Watervalmethode onderzoeken of de oorzaak wordt gevonden.

3. Check
Het plan en de uitvoering; is de oorzaak gevonden of het symptoom bestreden?

4. Act
Het plan aanpassen indien de oorzaak van de elektrische storing niet gevonden is.

Dagdeel 1 van deze training wordt besteed aan het oplossen van een voorgeprogrammeerde storing in bestaande besturingskasten. Om veilig te kunnen werken, heeft Sijbrand Seine Mens en Techniek een driefasen CEE aansluiting van 16 Ampere nodig met nul en aarde.

Dagdeel 2 kan in samenwerking met de Hoofd TD’er besteed worden aan storingen die gesimuleerd zijn door het Hoofd TD en onder begeleiding door de trainer van Sijbrand Seine Mens en Techniek worden o gelost volgens de PDCA cirkel.

Combineren
Duur 1 dag of 2 dagdelen. Dagdeel 1 van de workshop storingzoeken kan met dagdeel 1 van de workshop tekeninglezen worden gecombineerd tot een training van 1 dag. Dit kan op locatie bij Sijbrand Seine Mens en Techniek in Zwolle, of op locatie (mits er krachtstroom voorhanden is). Het bedrijfsdeel komt dan te vervallen.

Neem contact op

Sijbrand Seine Mens en Techniek heeft een goede training Basis Elektro en VOP georganiseerd. Ik heb nu onder andere meer kennis van storingzoeken en veel tips gekregen. Sijbrand is heel behulpzaam en heeft veel kennis in huis. Ik geef de training een 9.

Aaldert

Sijbrand Seine heb ik ervaren als een zeer prettig en behulpzaam iemand met veel kennis. Ik heb nu iets om op terug te vallen bij storingen. Ik geef de training van Sijbrand Seine Mens en Techniek een 9.

Rio Allanda van MyLaps Haarlem

De training was goed en leerzaam, veel informatie in een korte tijd. Dankzij de training ben ik zelfstandiger in de praktijk. Ik geef de cursus een 8. Van mij hadden er meer trainingsdagen mogen zijn!

Danny Stoelinga van MyLaps Haarlem

Sijbrand is een goede leermeester. Hij leert je alles stap voor stap en daarmee is een goede basis gelegd. Daarmee sta je in de praktijk steviger in je schoenen. Ik geef de training een 10!

Wouter Kramer van Piet Brouwer

Het was erg leuk en vooral leerzaam. De training storingzoeken helpt mij om een volwaardig monteur te worden. In één woord: super.

Deelnemer van Piet Brouwer