Workshops ‘Elektrotechniek voor gevorderden’

Om het werk binnen de elektrotechniek goed uit te voeren is één ding heel erg belangrijk: basiskennis. Maar uit ervaring blijkt dat juist die basiskennis en basisvaardigheden bij veel mechanische monteurs en technische operators ontbreken. Ook bij gevorderden. Vervelend voor de medewerker zelf, maar ook voor de klant.

Speciaal voor hen heb ik de cursusreeks ‘Elektrotechniek voor gevorderden’ ontwikkeld. Voor medewerkers die verder de diepte in willen, is deze workshopreeks een uitkomst. We gaan hierin verder waar de basisreeks stopt.

Tijdens de cursussen krijgen de deelnemers onder andere de kennis over complexe schema’s, sensoren, frequentieregelaars en storingzoeken onder de knie en kunnen ze de opgedane kennis tegelijkertijd toepassen in de praktijk. De training is voor 70 procent praktijkgericht en wordt ondersteund met de nodige theorie. De behandelde kennis en vaardigheden kunnen bovendien worden meegenomen in de aanwijzing voor VOP (NEN 3140).

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het volledige cursusstraject, maar in overleg ook per avond. Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plek voor maximaal 6 personen per avond.

Kosten
De kosten, inclusief een studiemap, koffie en thee bedragen € 550,00 exclusief btw. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Aanmelden
De workshops worden gegeven op maandagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur en op maandagavond van 19.00 uur tot 21.30 uur aan de Loggerweg 4-20 in Zwolle (Bedrijventerrein Voorst C).

Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder of neem persoonlijk contact op via info@sijbrandseine.nl of 06-20318157. Ik zie u graag!

Direct inschrijven

 

 

Opleidingsschema
De workshopreeks is opgebouwd uit onderstaande thema’s en onderwerpen:

Datum Thema Onderwerpen Theorie
29-10-2018 Complexe schema's Meervoudige elektrotechnische schema’s lezen met verwijzing in de hoofd- en stuurstroom Opbouw van een relais en symbolen
05-11-2018 Sensoren De werking van diverse sensoren ontdekken en toepassen Inductieve en capactitieve sensor; eindschakelaars; PNP- en NPN-technologie
12-11-2018 Noodstop Enkel- en dubbelvoudige circuits (al dan niet met een veiligheidsrelais) Functionaliteit van een noodstop circuit bij geval van disfunctioneren
19-11-2018 Frequentieregelaar en sofstarter Dahlander-schakeling en aansluiten en instellen softstarter en frequentieregelaar Vaste toerentallen; aanlopen toeren regelen
26-11-2018 PLC-techniek easy relais Eenvoudige programma’s schrijven met merker en timer en tellen Ladderdiagram; set en reset
03-12-2018 Storingzoeken Storingzoeken in de stuur- en hoofdstroom van een omkeer-; sterdriehoek- en Dahlander-schakeling Watervalmethode en uitsluiting

 

Inschrijven voor deze training

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging naar aanleiding van uw aanmelding.

Sijbrand Seine heb ik ervaren als een zeer prettig en behulpzaam iemand met veel kennis. Ik heb nu iets om op terug te vallen bij storingen. Ik geef de training van Sijbrand Seine Mens en Techniek een 9.

Rio Allanda van MyLaps Haarlem

De training was goed en leerzaam, veel informatie in een korte tijd. Dankzij de training ben ik zelfstandiger in de praktijk. Ik geef de cursus een 8. Van mij hadden er meer trainingsdagen mogen zijn!

Danny Stoelinga van MyLaps Haarlem

Sijbrand is een goede leermeester. Hij leert je alles stap voor stap en daarmee is een goede basis gelegd. Daarmee sta je in de praktijk steviger in je schoenen. Ik geef de training een 10!

Wouter Kramer van Piet Brouwer

Het was erg leuk en vooral leerzaam. De training storingzoeken helpt mij om een volwaardig monteur te worden. In één woord: super.

Deelnemer van Piet Brouwer

Zeer goed gegeven cursus. Ik heb weer veel opgestoken en geleerd. Echt zinvol. Hele goede cursusleider die die verhaal continu boeiend heeft verteld.

Deelnemer via ROVC