Workshops ‘Basis Pneumatiek’

Om het werk binnen de techniek goed uit te voeren is onder andere één ding heel erg belangrijk: basiskennis van Pneumatiek. Maar uit ervaring blijkt dat juist die basiskennis en basisvaardigheden bij veel (elektrotechnische) monteurs en technische operators ontbreken. Vervelend voor de medewerker zelf, maar ook voor de klant.

Speciaal voor wie de basisvaardigheden van de Pneumatiek onder de knie wil krijgen, is de cursusreeks ‘Basis Pneumatiek’ ontwikkeld. Tijdens de cursussen krijgen de deelnemers onder andere de basiskennis van pneumatische besturingen met 3/2-, 4/2- en 5/3-ventielen, enkel- en dubbelwerkende cilinders, eindstandmelders, EN- en OF-poort en elektrische pneumatische besturingen onder de knie.

cursus-basis-pneumatiek-opleidingDe opgedane kennis kan tegelijkertijd worden toegepast in de praktijk. De training is voor 70 procent praktijkgericht en wordt ondersteund met de nodige theorie. We maken tijdens deze reeks gebruik van het boek Technische leergang Pneumatiek van auteur R. van den Brink.

Voorwaarde
Voorwaarde is dat de deelnemer elektrische schema’s kan lezen (kennis is bijvoorbeeld opgedaan tijdens Elektrotechniek voor beginners (basis)).

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het volledige cursusstraject, maar in overleg ook per middag/avond. Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plek voor maximaal 6 personen per avond of middag.

Kosten
De kosten, inclusief een studiemap, koffie en thee bedragen € 450,00 exclusief btw. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Aanmelden
De workshops met de startdatum 21 november 2017 of 5 juni 2018 worden gegeven op maandagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur en op maandagavond van 19.00 tot 21.30 uur aan de Loggerweg 4-20 in Zwolle (Bedrijventerrein Voorst C). Aanmelden kan via het aanmeldformulier hieronder of neem persoonlijk contact op via info@sijbrandseine.nl of 06-20318157. Ik zie u graag!

Direct inschrijven  

 

Opleidingsschema’s

De workshopreeks is opgebouwd uit onderstaande thema’s en onderwerpen:

Datum Lessen
18-03-2019 Pneumatische besturingen met 3/2- 4/2- en 5/3-ventielen + enkel- en dubbelwerkende cilinders
25-03-2019 Pneumatische besturingen met eindstandmelders + EN- en OF-poort
01-04-2019 Elektrische pneumatische besturingen met 3/2- 4/2- en 5/3-ventielen + enkel- en dubbelwerkende cilinders
08-04-2019 Elektrische pneumatische besturingen met poortschakelingen en eindstandmelders

 

 

Inschrijven voor deze training

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging naar aanleiding van uw aanmelding.

Sijbrand Seine heb ik ervaren als een zeer prettig en behulpzaam iemand met veel kennis. Ik heb nu iets om op terug te vallen bij storingen. Ik geef de training van Sijbrand Seine Mens en Techniek een 9.

Rio Allanda van MyLaps Haarlem

De training was goed en leerzaam, veel informatie in een korte tijd. Dankzij de training ben ik zelfstandiger in de praktijk. Ik geef de cursus een 8. Van mij hadden er meer trainingsdagen mogen zijn!

Danny Stoelinga van MyLaps Haarlem

Sijbrand is een goede leermeester. Hij leert je alles stap voor stap en daarmee is een goede basis gelegd. Daarmee sta je in de praktijk steviger in je schoenen. Ik geef de training een 10!

Wouter Kramer van Piet Brouwer

Het was erg leuk en vooral leerzaam. De training storingzoeken helpt mij om een volwaardig monteur te worden. In één woord: super.

Deelnemer van Piet Brouwer

Zeer goed gegeven cursus. Ik heb weer veel opgestoken en geleerd. Echt zinvol. Hele goede cursusleider die die verhaal continu boeiend heeft verteld.

Deelnemer via ROVC