Workshops ‘Basis Pneumatiek’

Om het werk binnen de techniek goed uit te voeren is onder andere één ding heel erg belangrijk: basiskennis van Pneumatiek. Maar uit ervaring blijkt dat juist die basiskennis en basisvaardigheden bij veel (elektrotechnische) monteurs en technische operators ontbreken. Vervelend voor de medewerker zelf, maar ook voor de klant.

Speciaal voor wie de basisvaardigheden van de Pneumatiek onder de knie wil krijgen, is de cursusreeks ‘Basis Pneumatiek’ ontwikkeld. Tijdens de cursussen krijgen de deelnemers onder andere de basiskennis van pneumatische besturingen met 3/2-, 4/2- en 5/3-ventielen, enkel- en dubbelwerkende cilinders, eindstandmelders, EN- en OF-poort en elektrische pneumatische besturingen onder de knie.

cursus-basis-pneumatiek-opleidingDe opgedane kennis kan tegelijkertijd worden toegepast in de praktijk. De training is voor 70 procent praktijkgericht en wordt ondersteund met de nodige theorie. We maken tijdens deze reeks gebruik van het boek Technische leergang Pneumatiek van auteur R. van den Brink.

Voorwaarde
Voorwaarde is dat de deelnemer elektrische schema’s kan lezen (kennis is bijvoorbeeld opgedaan tijdens Elektrotechniek voor beginners (basis)).

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor het volledige cursusstraject, maar in overleg ook per middag/avond. Om iedere deelnemer voldoende aandacht te kunnen geven, is er plek voor maximaal 6 personen per avond of middag.

Kosten
De kosten, inclusief een studiemap, koffie en thee bedragen € 495,00 exclusief btw. Na afloop ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Direct inschrijven  

Inschrijven voor deze training

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

U krijgt per e-mail een ontvangstbevestiging naar aanleiding van uw aanmelding.

Sijbrand Seine Mens en Techniek heeft een goede training Basis Elektro en VOP georganiseerd. Ik heb nu onder andere meer kennis van storingzoeken en veel tips gekregen. Sijbrand is heel behulpzaam en heeft veel kennis in huis. Ik geef de training een 9.

Sijbrand Seine heb ik ervaren als een zeer prettig en behulpzaam iemand met veel kennis. Ik heb nu iets om op terug te vallen bij storingen. Ik geef de training van Sijbrand Seine Mens en Techniek een 9.

De training was goed en leerzaam, veel informatie in een korte tijd. Dankzij de training ben ik zelfstandiger in de praktijk. Ik geef de cursus een 8. Van mij hadden er meer trainingsdagen mogen zijn!

Sijbrand is een goede leermeester. Hij leert je alles stap voor stap en daarmee is een goede basis gelegd. Daarmee sta je in de praktijk steviger in je schoenen. Ik geef de training een 10!

Het was erg leuk en vooral leerzaam. De training storingzoeken helpt mij om een volwaardig monteur te worden. In één woord: super.