Workshopreeks Elektrotechniek voorjaar 2015 afgerond

  • 8 april 2015

Een nieuwe groep deelnemers heeft de workshopreeks Elektrotechniek voor niet-elektrotechnici succesvol afgerond. Op dinsdag 7 april hebben de deelnemers hun certificaat in ontvangst genomen. De technische kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan, kunnen ze nu toepassen in de praktijk.

Thema’s die aan bod zijn gekomen, zijn onder meer het meten van spanning, stroom en weerstand, schakelingen, de symbolen in de installatietechniek, schemalezen en stuur- en hoofdstroom. De trainingen zijn voor 70 procent praktijkgericht en worden ondersteund met de nodige theorie.

Praktijkruimte
“Alle vaardigheden die nodig zijn voor mensen die zijdelings met elektrotechniek in aanraking komen, zijn aan bod gekomen”, vertelt cursusleider Sijbrand Seine. “De deelnemers hebben hun kennis en vaardigheden tijdens de workshop direct kunnen toepassen in de praktijkruimte.” Bovendien kunnen alle geleerde vaardigheden worden meegenomen in de aanwijzing voor VOP (NEN 3140).

Nieuwe workshopreeks
In het najaar gaat de basisreeks opnieuw van start. Op dinsdag 8 september wordt de workshopreeks gestart. Ga voor informatie over Elektotechniek voor niet-elektrotechnici en aanmelden naar de pagina over de workshop. Voor deelnemers van de basisreeks is er de vervolgreeks, die ook twee keer per jaar wordt gegeven.