Oriëntatiemodule Elektro CIV Water van start

  • 10 oktober 2017

Elf procesoperators en twee monteurs zijn op 3 oktober jl. begonnen met de module Elektrotechniek van CIV Water. In deze elf weken durende cursus werken zij toe naar een algemeen basisniveau waarmee zij voldoende onderlegd zijn om door te gaan voor het Stipel certificaat van Vakbekwaam Persoon.

De aanpak van deze module is ingericht zoals Drinkwatertechniek van CIV Water: Deelnemers met diverse achtergrond en kennis werken aan actuele vraagstukken uit de praktijk van Vitens. In totaal worden vier cases in subgroepen behandeld. In het kort: er moet een probleem opgelost worden en aan het einde gepresenteerd worden aan de overige deelnemers. Bij het oplossen van de case komen onderdelen aan de orde rondom veiligheid, NEN normeringen, basis kennis rondom elektrotechniek, de werking van onderdelen, samenwerken, nieuwsgierig worden, de wil om (meer) te leren en nog veel meer aan de orde.

De module wordt vormgegeven met de kennis vanuit de organisatie en begeleid door technisch trainer Van der Heide Groep Sijbrand Seine en projectleider Friesland College Peet Ferwerda. De heer Ferwerda is tevens grondlegger van de opleiding Drinkwatertechniek van CIV Water.

De eerste casus rondom het aansluiten van een tijdelijke voeding van een pomp (50kW) werd op 3 oktober jl. als eerste op het Engelse Werk in Zwolle behandeld.

civ1

civ3