Cursus elektrotechniek

Overal om u heen ziet u elektrotechniek. Elektrotechniek is een technische discipline die zich focust op de toepassing ven elektriciteit en elektromagnetische velden. En vormt een steeds belangrijker wordend onderdeel van ons leven. We maken namelijk continu gebruik van elektrische apparaten die zijn ontworpen en gemaakt door elektrotechnici. Voor een groot deel is technische innovatie zelfs afhankelijk van de ontwikkelingen in de elektrotechniek.

Voor zowel aankomende elektrotechnici als huidige medewerkers in de elektrotechniek bestaan verschillende opleidingen. Denk aan een opleiding Basis Elektrotechniek of een deeltijdopleiding elektrotechniek. Werken met en aan elektrische installaties kan gevaren opleveren. Voor organisaties en werknemers zijn hier dan ook geldende normen voor, de zogenoemde NEN-normen.

De NEN-norm 3140 is één van de bekendste normen. Deze omvat de bedrijfsvoering rondom het veilig werken met elektrische installaties. De meeste ongelukken met elektrische installaties gebeuren door een gebrek aan kennis. Binnen bedrijven waar elektrotechniek een rol speelt, zijn opleidingen voor medewerkers dan ook van groot belang. Die opleidingen en bijscholingen zijn zowel met het oog op mogelijke gevaren als met het oog op de technische vaardigheden van medewerkers belangrijk.

Maatwerkcursussen
Sijbrand Seine Mens en Techniek verzorgt maatwerkcursussen elektrotechniek bij bedrijven met technische medewerkers. De dagelijkse praktijk van de cursist vormt daarbij de leidraad van een cursus elektrotechniek. Wat betekent welke elektrotechnische taak en hoe moet een medewerker deze zelfstandig en vakbekwaam kunnen uitvoeren? Belangrijke onderwerpen die daarbij aan bod kunnen komen zijn spanning, stroom en elektrische weerstand, het gebruik van meters, componenten aansluiten op gelijke en wisselspanning, schemalezen en de werking daarvan kunnen verklaren en veiligheidsmaatregelen.

Het feit dat een training voor medewerkers binnen bedrijven is, betekent als vanzelfsprekend ook dat het een opleiding elektrotechniek voor volwassenen is. Een opleiding door Sijbrand Seine Mens en Techniek vindt vrijwel altijd plaats op de werkvloer, omdat hier het beste de dagelijkse aandachtspunten kunnen worden behandeld. Dit is dus iets anders dan een cursus elektrotechniek online, omdat de specifieke werkzaamheden van de cursist centraal staan.

Omscholing
Naast bijscholing op bepaalde vakgebieden binnen de elektrotechniek is het ook mogelijk om een medewerker meer om te scholen tot elektrotechnicus bij een opleiding elektrotechniek in de regio Amersfoort-Zwolle. Denk daarbij aan een werktuigkundig opgeleide werknemer die meer bezig is met het uitvoeren van elektrotechnische werkzaamheden.

Neem contact op
De techniek verandert in een flink tempo en nieuwe vaardigheden zijn steeds meer van belang binnen organisaties. Bent u een werkgever of medewerker en heeft u vragen over een cursus elektrotechniek voor omscholing of bijscholing, neem dan vrijblijvend contact op met Sijbrand Seine Mens en Techniek.

Sijbrand Seine Mens en Techniek heeft een goede training Basis Elektro en VOP georganiseerd. Ik heb nu onder andere meer kennis van storingzoeken en veel tips gekregen. Sijbrand is heel behulpzaam en heeft veel kennis in huis. Ik geef de training een 9.

Sijbrand Seine heb ik ervaren als een zeer prettig en behulpzaam iemand met veel kennis. Ik heb nu iets om op terug te vallen bij storingen. Ik geef de training van Sijbrand Seine Mens en Techniek een 9.

De training was goed en leerzaam, veel informatie in een korte tijd. Dankzij de training ben ik zelfstandiger in de praktijk. Ik geef de cursus een 8. Van mij hadden er meer trainingsdagen mogen zijn!

Sijbrand is een goede leermeester. Hij leert je alles stap voor stap en daarmee is een goede basis gelegd. Daarmee sta je in de praktijk steviger in je schoenen. Ik geef de training een 10!

Het was erg leuk en vooral leerzaam. De training storingzoeken helpt mij om een volwaardig monteur te worden. In één woord: super.